onsdag 16 februari 2011

Veckans recept: Spenatplättar

Äkta husmanskost och vardagsmat. Enkla att göra och mycket goda! Rekommenderas att ätas med svartvinbärs- eller lingonsylt och grynost. Färdig finhackad spenat hittar du i frysdisken, billig och praktisk.

Spenatplättar:
 
2 ägg
4 dl mjölk
150g finhackad spenat
1/2 tsk salt
en nypa vitpeppar
2,5 dl vetemjöl
1 msk matolja

Tina spenaten i mikron. Vispa äggen och hälften av mjölken. Tillsätt mjölet och vispa smeten slät. Häll i resten av mjölken och den tinade spenaten. Tillsätt salt, vitpeppar och oljan. Låt smeten stå i cirka 5 minuter. Stek
plättarna i en teflonpanna med lite olja, smör eller margarin tills de blir gyllenbruna. Servera med svartvinbärs- eller lingonsylt och grynost.

1 kommentar:

Mona sa...

Skall prova receptet idag